En ny vår for frivilligheten i Siljan - intervju med ny daglig leder Annett Kongerød Stabell

Etter at Siljan nærmiljøsenter ble avsluttet i desember i fjor, åpnet dørene til nye Siljan frivilligsentral i januar. Lokalene er de samme (Sentrumsveien 44), men styret er nytt og ny daglig leder i 100 % er ansatt fra 1. mars. Vi ønsker her å bli litt kjent med «sentralens» nye leder Annett K. Stabell. Hvem er hun og hvilke tanker har hun om hvorfor Siljan frivilligsentral kan spille en viktig rolle for Siljan.

Kan du fortelle litt om deg selv og din bakgrunn?

- Jeg er født og oppvokst i Grenlandskommunene, men har flyttet mye rundt på Østlandet de siste 20 årene. Våren 2021 flyttet jeg med samboeren min til Opdalen i Siljan. Vi ønsket å komme nærmere naturen igjen, og å få en tomt stor nok til å dyrke frukt og grønnsaker på hobbybasis. Det var litt tilfeldig at vi landet akkurat her, for når jeg var ung sa jeg at jeg aldri skulle flytte til Siljan. Men jeg har lært meg å aldri si aldri, og jeg etter at jeg flyttet hit opplever jeg at det er flott bygd å bo i. Nå ønsker jeg at flere skal få vite om alt de bra som skjer her. Gjennom årene har jeg jobbet med mye forskjellig, ofte i prosjektstillinger innen alt fra start-ups, digital markedsføring, bank, butikk, film og TV, internkommunikasjon og employer branding. Dette har gitt meg en bred og solid bakgrunn for å ta fatt på rollen som daglig leder i Siljan Frivilligsentral.

Hva fikk deg til å søke jobben som daglig leder for Siljan frivilligsentral?

Jeg ble tipset om jobben av venner og så umiddelbart stort potensiale i stillingen. Som innflytter til Siljan har jeg selv fått kjenne på behovet for flere åpne møteplasser hvor jeg kan bli kjent med nye menensker. Etterhvert har jeg jo oppdaget at det skjer veldig mye i denne lille bygda, så det å få være en del av dette nettverket - og å løfte det frem så enda flere får glede av det, er veldig motiverende for meg.

Har du kjennskap til frivillig arbeid eller frivilligsentraler fra før?

Ja, jeg har vært frivillig i mange ulike settinger, alt fra musikk- og kulturfestivaler, som volleyballtrener, dommer og veileder på arrangementer for ungdom og som produksjonsassistent for diverse film og TV-produksjoner. Fellesnevneren er at jeg aldri har tenkt på meg som frivillig, men at jeg har vært så heldig å være med på og holde på med det oppgaver jeg synes er morsomt selv. I tillegg har ofte vært en viktig arena for meg å få nye venner og nettverk av likesinnende når jeg har flyttet til nye kommuner.

- Hva er en Frivilligsentral og hvorfor er dette en viktig institusjon for Siljan? 

- En frivilligsentral er kort og godt en møteplass for frivillige aktiviteter i ditt nærmiljø. Det er et tilbudd i tillegg til kommunale og offentlige tjenester, og målet er å skape et trivelig og inkluderende lokalsamfunn. Det skjer mye bra i Siljan i dag, men det skjer litt over alt og du må ofte kjenne noen for å høre om det. Frivilligsentralen vil være en brobygger og aktivtetsfremmende aktør som skal fungere som et felles talerør for frivilligheten. Målet er å være godt synlig i bygda og å gjøre det enkelt for alle innbyggere, nye, gamle, unge, eldre, enslige og familier til å delta på.

- Hva tenker du er det viktigste med denne jobben?

- Jeg tenker at det viktigste med denne jobben er å styrke samarbeidet mellom alle de lokale lagene og organisasjonene, og å formidle alle de gode tiltakene som gjøres i bygda. Jeg tror at vi stiller sterkere når vi kan stå på flere bein og få til aktiviteter sammen.

- Hva er det første du kommer til å prioritere i jobben?

- Først på lista står det noen søknader om midler til aktiviteter for barn og ungdom som jeg vil få sendt. Så er det å bli kjent med alle de frivillige organisasjonene og ildsjelene vi har her i Siljan, for å se hvor vi kan hjelpe hverdandre og supplere hverandre. Også skal vi se litt på lokalene våre, det er flere som mener vi har litt for liten plass, så vi skal se på mulighetene for å optimalisere plassen vi har - eller utvide litt.

- Hva gleder du deg mest til i jobben som daglig leder for Siljan frivilligsentral?

- Til å bli kjent med alle de flotte menneskene som stiller opp i bygda. Og å få ting til å skje, jeg liker å organisere og å få i gang aktiviteter, så forhåpentligvis vil det skje mye gøy fremover - så følg med på Facebook eller nettsidene våre for hva som skjer!

Vi ønsker Annett masse lykke til i jobben og ser frem til å arbeide sammen med henne for frivilligheten og for Siljan. 

2024 © Siljan frivilligsentral